Wat gebeurt er?

  • Als jij jarenlang bedreigd wordt
  • Als je vrienden en familie uitgescholden worden en je via hen ook de bedreigingen terughoort
  • En er regelmatig dreigend voor je deur gestaan wordt
  • Als er steeds achter je geheime telefoonnummer gekomen wordt. Dan heeft dat een enorme invloed op je leven.

Je wordt bang

Je wordt bang. Wat als hij zijn dreigementen uit zal voeren? Wat gebeurt er dan met je kinderen? Wie zorgt dan voor hun veiligheid? Wie zal dan tegen hem durven ingaan? Je ziet dat zijn belang bij hem voorop staat en niet het belang van de kinderen. Maar wie komt dan voor hun belang op, als jij het niet meer kunt? En wie geeft dan tegenwicht aan het (al dan niet geestelijk) geweld waar je kinderen aan bloot staan? Wie zorgt dan dat zij de juiste hulp krijgen die ze nodig hebben? Jouw leven bestaat op dat moment maar uit één ding en dat is te zorgen dat je kinderen hier met zo min mogelijk kleerscheuren uitkomen. Zij zijn het enige wat telt.  Zij zijn nog klein en hebben er niet om gevraagd om tussen twee ruziënde ouders te zitten. Dus alles wat je doet, doe je voor hen. Alles wat nodig is, ondanks je eigen angst, doe je. Dus ook opkomen voor het belang van je kinderen terwijl je eigenlijk te bang bent om tegen hem in te gaan.

Enorme woede

Al is het voor jou onvoorstelbaar en eigenlijk onverteerbaar dat je ze moet beschermen tegen hun eigen vader. Dat druist tegen alles in waar jij in gelooft. Want jij bent een ouder die altijd en overal het belang van je kind vooropstelt. En jouw belang onder geschikt maakt aan het belang van je kind. Je wordt steeds weer geconfronteerd met woede naar jou als moeder die voorrang blijft hebben op het belang van de kinderen. Die enorme woede waar jij en ook jouw kinderen steeds mee geconfronteerd worden, maakt je angst nog groter. Je gelooft oprecht niet meer in zijn kwaliteiten als vader. En je ziet je kinderen lijden onder zijn woede naar jou. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn? Een vader hoort zijn kinderen te beschermen; hoe kan dit?

Angst of realiteit?

Wie zegt dat het bij jou alleen bij bedreigingen blijft? Hoe kun je als moeder met deze enorme angst omgaan? Vluchten naar een ‘blijf van mijn lijf’-huis, helpt niet. De angst gaat met je mee. Het is de angst die zorgt dat je voortdurend om je heen kijkt, waar je ook bent. De angst dat jij gestraft wordt omdat je het gedurfd hebt om tegen hem in te gaan om je kinderen te beschermen. En de angst dat jij je kinderen niet meer kunt beschermen en je ze niet op ziet groeien. Wat kun je doen?

Angst overwinnen

Je voelt je zo machteloos, je kunt niets doen. Want je hebt geen invloed op iets wat een ander wel of niet doet. Dus heel lullig, maar je moet met de bedreigingen tijdens de vechtscheiding leren dealen. Wat kun je wel doen? Je kunt een naaste vragen om de zorg voor je kinderen op zich te nemen, mocht er jou iets overkomen en dit laat je notarieel vastleggen in een testament. Hiermee heb je alles, waar je invloed op uit kan oefenen, gedaan en zit er niets anders op dan overgeven aan wat er komt.  En dan kun je heel langzaamaan gaan beginnen om je angst te overwinnen. De tijd verstrijkt en de dreigementen blijven, maar langzaamaan raak je ervan overtuigd dat het inderdaad bij dreigen blijft. Je duurt nu al zolang en je bent er nog steeds! 

Wil je hulp om beter met deze angst om te gaan? 

Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt ervoor kiezen om gelukkig te zijn.

.

Stel hier je vraag