De stress die je ervaart door de vechtscheiding is enorm. Je voelt je machteloos, doordat het niet lijkt te stoppen. Het frustreert je enorm en dat geeft onnoemelijk veel stress. Zoveel stress dat het heel je leven beïnvloedt.  Je bent altijd waakzaam en in afwachting van wat er nu weer zal gebeuren. Je wilt zo graag rust, maar dat krijg je niet, want er gebeurt steeds weer iets nieuws, waardoor je weer van slag raakt.

Wat kun je doen om meer rust te ervaren tijdens een vechtscheiding?

Deze drie tips helpen je op weg.

Accepteer je ex

Het eerste wat je kunt doen, is accepteren dat je ex is zoals hij is en dat hij niet zal veranderen. Hij zal blijven doen wat hij doet. Blijf uit de discussie en ga jezelf niet verdedigen. Dat zijn de eerste stappen om rust te creëren.

Laat je niet manipuleren

Focus je op jezelf en je kinderen. Besef je dat jij een stabiele factor bent in hun leven en dat jij heel veel goede dingen meegeeft aan je kinderen. Als jij je bezig kunt houden met jullie welzijn, jullie geluk en jullie thuis, ben je al een heel eind op de goede weg. Als jij je niet meer laat manipuleren, zal er enorm veel stress van je afvallen. Hierdoor komt er rust bij jou en in je gezin. Jijzelf en je kinderen profiteren hier enorm van.

Zie hoe krachtig je zelf bent

Probeer je emoties uit te zetten. Ik weet dat het makkelijker gezegd dan gedaan is, maar het is niet onmogelijk. Het is belangrijk dat je inziet hoe krachtig jij bent. Dat machteloze gevoel, maakt misschien dat je je zwak voelt, maar je bent niet zwak. Hij laat je je zwak voelen, dat is heel iets anders. Doordat er misbruik gemaakt wordt van je gevoel en inlevingsvermogen, voel je je ontzettend machteloos, maar dat ben je niet.  Jij kunt ervoor zorgen dat er weer rust komt in je leven en dat van je kinderen.

Mocht je denken, dat kan ik niet of dat lukt me nooit.

Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik help je graag op weg .

Stel hier je vraag