Na een heerlijke vier dagen at Kiva Duitsland is het voor mij heel duidelijk. Ik wil opnieuw beginnen, een nieuwe start. Niet terugkijken naar het verleden, maar naar de toekomst. Met alles wat ik geleerd heb door het verleden. Dankbaar voor de lessen zonder wrok. Mezelf vergeven voor de fouten die ik heb gemaakt, maar ook de ander vergeven.  Ik wil vooruit kijken, naar mijn toekomst, met mijn kinderen, kleinkind, familie en steeds meer lieve warme mensen om me heen.

Zoveel om dankbaar voor te zijn:

– allereerst natuurlijk gezondheid: Zo belangrijk maar dit wordt zo onderschat als je gezond bent. De afgelopen tijd in mijn persoonlijke omgeving mogen ervaren hoe belangrijk gezondheid is. Als je gezond bent, vinden we dit gewoon, maar dit is het zeker niet.

– Ten tweede mijn kinderen:  natuurlijk zou ik willen zeggen. Zij zijn voor mij altijd de reden geweest om door te gaan, hoe moeilijk het soms ook was. Zij gaven me de kracht om vol te houden als het onmogelijk leek. Inmiddels ook een kleinkind, waar ik ongelofelijk veel van hou en die me ontzettend gelukkig maakt.

– en dan komt natuurlijk familie : door alles wat ik de laatste jaren mee heb gemaakt besef ik steeds meer dat familie zo belangrijk is. Zij zijn er altijd voor me geweest, ook al begrijpen ze me niet altijd en zijn ze het niet altijd eens met wat ik doe. En ik doe mijn best er ook voor hen te zijn.

–  het werken met kinderen: Als ik terugkijk op mijn leven is dit het waar ik zo enorm trots op ben: Ondanks alle moeilijkheden zijn mijn kinderen sterke en geweldige volwassenen (of bijna volwassen dan) geworden. Ik ben enorm dankbaar dat ik daaraan bij heb mogen dragen en sinds een paar jaar hier dan ook mijn beroep van heb mogen maken. En dat gaat me heel natuurlijk en gemakkelijk af. Ik ben nu op de helft van de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker en ik vind het echt fascinerend wat ik allemaal leer maar ook wat ik intuïtief al vanzelf doe. Het werken met kinderen geeft me enorm veel voldoening en maakt me ontzettend gelukkig.

– dan heb ik ook nog een aantal lieve vrienden om me heen. De meeste al een hele lange tijd, maar ook nieuwe vrienden zijn er bijgekomen. Dankbaar voor jullie vriendschap.

– Het sjamanisme: Hier komt voor mij alles samen.  Goed zijn voor je medemens, liefde voor de natuur, trots zijn op je roots, leven in liefde en in dankbaarheid, zelfliefde, contact met je intuitie, contact met je krachtdieren en met onze voorouders. En hierdoor steeds meer mensen te ontmoeten die daar hetzelfde instaan en dus steeds meer van elkaar te leren.

Om te kunnen worden wie ik ben. Ik ben een gezegend mens die haar lessen heeft mogen leren en daardoor anderen kan helpen zichzelf te healen.

Ook al zit ik nu verplicht thuis mijn voet te koelen en omhoog te houden omdat ik een allergische reactie heb op een insectenbeet. Het universum zorgt ervoor dat ik de tijd kan nemen om deze blog te schrijven. Op naar een nieuwe toekomst. Om te kunnen worden wie ik ben. De komende tijd zal ik langzaam mijn site steeds meer aanpassen naar het pad dat ik inmiddels aan het gaan ben.

 

Hoe zit het met jou? Durf jij opnieuw te beginnen? Een nieuwe start te maken? Te laten zien wie je echt bent? Vergeef jij jezelf voor de eventuele fouten die je maakt? Of heb je een kind die hier moeite mee heeft? 

 

Neem dan contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek voor jou of je kind.
Stel hier je vraag