Wanneer je middenin een vechtscheiding zit, kun je je machteloos voelen. Alles wat je ter goeder trouw probeert, wordt verdraaid, omgedraaid en tegen je gebruikt. Je probeert iedereen duidelijk te maken hoe de vork in de steel zit, maar het enige dat je bereikt is dat de strijd blijft voortduren. De strijd die ten koste gaat van je kinderen. En dit is iets wat je absoluut niet wilt.

De vechtscheiding lijkt niet te stoppen

Je voelt je steeds zwakker worden, want alles wat je probeert, keert zich tegen je. Waarom zien ze je goede bedoelingen niet? Je familie ziet het misschien wel, maar die staan net zo machteloos. Het feit dat jij zo meewerkend bent en graag wilt laten zien dat het niet aan jou ligt, dat helpt je niet. Integendeel, doordat je zo meewerkend bent, wordt alles wat jij niet helemaal perfect doet, opgemerkt en tegen je gebruikt.

Je kunt je niet verdedigen tegen alle leugens die gezegd en in het dossier opgenomen zijn, maar die wel zorgen voor een beeldvorming van een heftige vechtscheiding waarbij het lijkt alsof jullie elkaar zwart maken in plaats van dat gezien wordt dat jij je alleen verdedigt tegen de leugens die over jou verteld worden en je hen duidelijk wilt maken hoe het echt zit.

Ik heb hier zelf ook enorm onder geleden. Dankzij mijn opleidingen weet ik nu wat je in zo’n situatie wél kunt doen.

Je bent niet machteloos in een vechtscheiding

Ik kan je inzicht geven in de situatie door je van een afstand te leren kijken naar de situatie en je te leren hoe je er welbewust anders mee om kunt gaan. Zo zorg je dat de strijd uiteindelijk stopt. Het is niet makkelijk, maar je bent in ieder geval niet machteloos! Je kunt er zeer zeker wat tegen doen.

Herken je jezelf en jouw kind in bovenstaande?

 Neem dan contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stel hier je vraag