De strijd tussen je ex en jou gaat ten koste van je kinderen en dat is iets wat jou niet zint. Je ziet hun pijn en frustraties en dat maakt dat je er alleen maar meer van overtuigd raakt dat je ex niet goed is voor de kinderen. Zij gaan eraan kapot en jij probeert het te stoppen, maar dat lukt totaal niet. Het raakt je diep je in je ziel. Hoe kun je schade bij je kind door  een scheiding voorkomen?

Geef het goede voorbeeld

Kinderen doen niet wat je zegt, maar doen wat jij doet! Als jij je heel erg druk maakt over de leugens die verteld worden en de dingen die vader wel of niet doet in het belang van de kinderen, dan komen die ook keihard binnen bij je kinderen. Kinderen voelen je stress aan. Hierdoor komen zij zelf ook in een vorm van paraatheid en ervaren ze het gedrag van hun vader als extra stressvol. Hun moeder raakt er immers door van slag.

Je kinderen voelen je woede, frustratie, stress en verdriet aan. Ze kunnen het alleen niet goed plaatsen, omdat jij het probeert binnen te houden en niet te laten merken. Kinderen maken daar hun eigen verhaal bij.

Voorkom mentale problemen bij je kind

Als jij leert om je schouders op te halen over het gedrag van je partner, geef je dat voorbeeld ook aan je kinderen. Zij worden hierdoor ook relaxter en krijgen minder snel mentale problemen door de scheiding.

Wanneer jij relaxter bent onder het gedrag van je partner is dat goed voor je kinderen. Ook helpt het jezelf om minder stress te ervaren en meer te genieten van je kinderen. En ook daar hebben je kinderen veel aan. Daarom is het een win-winsituatie voor jou en je kind.

Het is van belang te beseffen dat je ze op deze manier veel beter beschermt en weerbaarder maakt dan door de strijd aan te gaan. De strijd gaat altijd ten koste van je kind en dat is iets wat je niet wilt.

Herken je jezelf en jouw kind in bovenstaande?

 Neem dan contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stel hier je vraag