Over mij

Ik ben Angelique

Ik ben psychodynamisch kind- en oudercoach die gespecialiseerd is in hulp aan moeders en kinderen in heftige vechtscheidingssituaties.

Missie

Mijn missie is om kinderen in vechtscheiding situaties of andere complexe situaties bij te staan en te helpen.

Door moeders die ongewild in een vechtscheiding verzeild zijn geraakt, te ondersteunen en handvatten te geven om ontspannen met de situatie om te kunnen gaan en daardoor gelukkiger te worden, worden de kinderen ook geholpen. Ik wil moeders leren dat niet wat ze zeggen, maar vooral wat ze doen het voorbeeld is wat hun kinderen volgen. Kinderen wil ik vooral laten zien dat ze prachtig zijn zoals ze zijn, met al hun goede en minder goede kanten. Ik ga altijd uit van hun eigen kracht. Wat ik doe is ze hier bewust van maken.

De pijn die moeder ervaart als zij machteloos toe moet kijken als haar kinderen gebruikt worden in een strijd tegen haar, is bijna onmenselijk. Moeder wilt er alles aan doen om de situatie te verbeteren, maar alles wat zij ter goedertrouw probeert, wordt omgedraaid, verdraaid en tegen haar gebruikt. Hierdoor wordt het machteloze gevoel nog versterkt en het gevecht wat zij helemaal niet wil blijft voortduren. De pijn die ze bij haar kinderen ziet, gaat haar uiteindelijk opbreken. Zij heeft maar één doel: haar kinderen beschermen.

Ik ben er voor moeders die

N

een problematische relatie hebben met hun ex-partner, waarbij de kinderen worden ingezet in de strijd.

N

er alles aan willen doen om het gevecht te stoppen, maar niet weten hoe. Als moeder ontspannen met de situatie om kan gaan, heeft dit enorme positieve gevolgen voor de kinderen.

N

er alles aan willen doen om hun kinderen bij te staan en te helpen om op te groeien tot weerbare, gelukkige volwassenen.

Ik ben er voor kinderen in

N

vechtscheiding situaties. Door inzicht te geven in hun positie en het bewust worden van hun eigen kracht wordt de weerbaarheid vergroot.

N

complexe situaties. Ik maak hen bewust van hun eigen kracht en vergroot hun zelfvertrouwen. 

Ervaringsdeskundige

Ik snap de pijn die moeders ervaren, omdat ik zelf met mijn oudste twee kinderen twaalf jaar in een vechtscheiding heb gezeten. Ik heb ervaren wat dat met jou en je kinderen doet en hoe lastig het is om daarmee om te gaan. De machteloosheid die je ervaart en de pijn die je ziet bij je kinderen knagen aan je als moeder, maar ook als persoon. Je goede bedoelingen en je empathisch vermogen worden gebruikt om de strijd in stand te houden. Het machteloze gevoel dat je hebt omdat het niet te stoppen lijkt, wat je ook doet. Ik en mijn kinderen waren door die twaalf lange jaren beschadigd en daarom heb ik eerst mijn kinderen geholpen om op te groeien tot sterke weerbare volwassenen, waar ik inmiddels echt enorm trots op ben.

Academie voor Psychodynamica

Daarna ben ik gaan studeren aan de Academie voor Psychodynamica en bij Annette Weers Opleidingen. Ten eerste om te leren hoe ik kinderen en ouders kan helpen, maar ten tweede ook om het verleden en de pijn bij mezelf een plek te kunnen geven. Ik heb zelf inmiddels al lang een nieuwe levenspartner en daarmee heb ik nog een dochtertje van inmiddels 12 jaar die wel met twee ouders onder één dak opgroeit maar waar ik natuurlijk ook erg trots op ben.

Als ik de kennis en vaardigheden die ik op de Academie en bij Annette Weers geleerd heb, tot mijn beschikking had gehad tijdens mijn vechtscheiding, dan was ons een hoop ellende bespaard gebleven. Dan had de vechtscheiding niet zo lang geduurd, hadden mijn kinderen en ik destijds veel minder pijn ervan ervaren en er veel minder onder geleden.

Neem contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ben jij een moeder en zit je momenteel in een vechtscheiding of wil je hulp voor je kind, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel: 06-30487686 of mail  info@pandakracht.nl.

Je bent niet machteloos en je kunt kiezen voor gelukkig zijn!

Chat openen
Stel hier je vraag