Over mij

Angelique  van der Westen

Psychodynamisch kind- en oudercoach

Al tijden voelde ik een noodzaak om iets voor een ander te willen betekenen. Ik wilde iets bijdragen aan het leven van een ander, maar wat en hoe, dat wist ik niet! Ik weet nog dat ik mijn paard Jelle aan het borstelen was, toen ik hier weer eens over na het denken was. Ik overdacht mijn leven tot dan toe en bedacht me dat er één ding was, waar ik echt ontzettend trots op was.

Op mijn kinderen.

Ondanks de enorme impact die de 12-jaar lange heftige echtscheiding op mij als persoon en op mijn zelfvertrouwen heeft achtergelaten, ben ik ontzettend trots op hoe ik voor mijn kinderen heb gezorgd en hoe sterk zij hieruit zijn gekomen. Ik heb hier wel heel veel voor gelaten en mezelf lang weg gecijferd voor hen, maar dat heb ik met heel veel liefde gedaan. Dat is wat ik hier te doen heb. De boosheid over de heftige echtscheiding die ik wel voelde maar er niet mocht zijn, is heel lang een issue geweest. Want die boosheid zou ten koste gaan van mijn kinderen, dus die heb ik heel lang proberen weg te stoppen. Wat natuurlijk helemaal niet werkt. Daarom help ik nu boze kinderen in dit soort situaties die het gevoel hebben tussen hun ouders te staan, door ze sterker te maken, zodat ze hun eigen keuzes kunnen maken. Dat het niet aan hen ligt, ook al voelen zij zich ertussen staan. Zij kunnen in een loyaliteitsconflict komen waardoor zij misschien uit loyaliteit naar de ene ouder, de andere afwijzen. Hierbij zetten zij hun eigen belang opzij. Ik leer hen dat ze hun eigen keuzes mogen maken zonder dat zij partij hoeven kiezen. Maar ook voor boze kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, ben ik een baken die hen een duwtje in de goede richting geeft. Ik weet als geen ander hoe het voelt, wat het met je doet en wat dat voor invloed heeft op hoe je in het leven staat en wat er met je gebeurt in je leven. Als kind ben je een bepaalde overtuiging gaan geloven en hierdoor beperk je onbewust jezelf en de mogelijkheden in je verdere leven.

Hoe mooi is het als je dit om kunt draaien en je in mogelijkheden in plaats van beperkingen kunt gaan denken?

Ik ben Angelique, geboren en getogen in Breda en moeder van drie kinderen. Als kind al kon ik heel slecht tegen onrecht en ik kon en kan enorm verdrietig worden als dieren of mensen (pijn) lijden. Ik ben erg gevoelig en voel veel dingen aan. Er is dan ook vaak tegen me gezegd dat ik me dingen niet zo (persoonlijk) aan moet trekken. Inmiddels weet ik dat het bij me hoort en dat dat geen teken van zwakte is. Al heeft het wel lang geduurd voordat ik dat heb mogen beseffen. Ik voel nu eenmaal gewoon heel erg veel! Ik kan heel erg blij zijn, maar ook enorm verdrietig of boos zijn. Tegenwoordig weet ik dat ik boos mag zijn, maar dat heeft erg lang geduurd voordat ik mezelf toestond boos te mogen zijn, dat ik boosheid voel en mag voelen en het toe kon laten. Hierdoor ben ik de aangewezen persoon om jouw boze kind te begeleiden en de boosheid om te zetten naar constructief gedrag! Verder kan ik ontzettend genieten van de natuur, van joggen en wandelen met mijn hond, van fietsen en van zonsop- en -ondergangen en van dippen in koud water. Ook ben ik gek op honden en paarden en vind ik het heerlijk om paard te rijden. Verder kan ik ontzettend genieten van lekker en gezond eten en van muziek. Ook hou ik ervan om creatief bezig te zijn en nieuwe dingen te leren en dit weer door te kunnen geven.

Herken jij jezelf of je kind in het bovenstaande? En wil je de mogelijkheden verkennen?

Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stel hier je vraag