Weet je waarom de narcist ooit op jou is gevallen? Wat in jou is het dat hem heeft aangetrokken? Een man met narcistische trekjes zoekt iemand die heel gevoelig en empathisch is. Hij heeft iemand met gevoelens nodig om te kunnen manipuleren. Om het slachtoffer te kunnen spelen, de aanklager, de redder of de dominante baas. Daarom hebben empathische mensen vaak  een relatie meteen narcist. Een narcist zet jouw empathie en rechtvaardigheidsgevoel in om jou uiteindelijk onderuit te halen. Het is belangrijk dat je je hiervan bewust bent.

Een narcist drijft jou in verdediging

Door te strooien met leugens waardoor jij in de verdediging gaat, heeft hij zijn doel bereikt: de aandacht afleiden van zijn eigen handelen. Er ontstaat een wirwar aan beweringen over en weer, zodat het voor een ongeoefende buitenstaander niet mogelijk is om te zien wie liegt en wie niet.
Hij kan op deze manier door blijven gaan zonder dat hij gehinderd wordt door onderzoeken of raad voor de kinderbescherming. Zolang jij je blijft verdedigen, speel je hem in de kaart. Wees je hiervan bewust.

Accepteer dat de narcist niet verandert

De narcist zal niet veranderen en het is van belang om dit te accepteren. Hij kan geen hand in eigen boezem steken, dat inzicht heeft hij niet. Als moeder wil je graag op een volwassen manier met elkaar omgaan, maar dat is helaas niet mogelijk in een relatie met een narcist. Je dient je reacties aan te passen naar zijn manier van reageren, als je wilt dat dingen anders gaan. Hij kan niet anders, maar ik kan jou leren hoe jij anders met hem om kunt gaan.

Schakel je gevoel uit in relatie met een narcist

Ik kan je leren om de tactiek van een narcist te doorzien en je gevoel naar hem uit te schakelen. Zo kan hij jouw gevoel niet meer misbruiken. Want, lief mens, hij maakt misbruik van jouw
gevoelens, maar jij laat het toe.
Dat machteloze gevoel dat je hebt in een relatie met een narcist? Dat gevoel klopt absoluut niet. Het is begrijpelijk dat je je zo voelt, maar jij bent niet machteloos! Jij kunt er zeker iets tegen doen.

 

Herken je jezelf en jouw kind in bovenstaande?

 Neem dan contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stel hier je vraag