Van echtscheiding naar vechtscheiding

Jarenlang heb je omwille van de lieve vrede en voor de kinderen je mond gehouden en ben je er niet veel tegenin gegaan. Het is tenslotte de vader van je kinderen, nietwaar? Daar kan je toch geen ruzie mee maken? Als je ruzie maakt met de vader, dan gaat het ten koste van kinderen en dat wil je niet natuurlijk. Zij lijden sowieso al onder de echtscheiding, dus je wilt ze niet extra veel pijn doen met een vechtscheiding.

De pijn die je kinderen je laten zien, brandmerkt je als het ware. Daarom kun je op een gegeven moment niet meer zwijgen. Je gaat er tegenin. Je laat je niet meer de mond snoeren. Hij is niet goed voor de kinderen, PUNT. Jij ziet wat het met je kinderen doet en dat maakt dat je het kan: tegen hem ingaan. Je hebt geen keuze meer, je moet wel. Je gaat als een leeuwin voor je kinderen staan en doet er alles aan om duidelijk te maken hoe de vork in de steel steekt.

En dan begint de vechtscheiding pas echt

Op het moment dat jij tegen hem ingaat, brandt de hel los. Hoe durf jij tegen hem in te gaan? Nu begint het pas echt. Terwijl jij al murw bent van al die jaren dat je je mond hebt gehouden, barst nu de strijd pas echt los. Het ene na het andere wordt op je afgevuurd. Hoe kun je dit volhouden? Het enige wat je kunt doen is je verdedigen en duidelijk proberen te maken hoe het echt is.

Je zit gevangen in de strijd en alles wat je te goeder trouw probeert, wordt verdraaid, omgedraaid en tegen je gebruikt. Je hebt het gevoel dat je geen kant op kunt en dat je machteloos toe moet kijken hoe jij en je kinderen kapot gemaakt worden. Niemand die je kan helpen, want of ze zien het, maar kunnen niets doen of ze zien het niet.

Jij hoeft je niet zo te voelen, want ik kan je helpen. Door inzicht te krijgen in de situatie en te leren hoe je uit conflict blijft, kun je de situatie voor jou en je kinderen significant verbeteren.

 

 

 

 

Ben jij een moeder en zit je momenteel in een vechtscheiding of wil je hulp voor je kind?

Plan hieronder een vrijblijvend kennismakingsgesprek met me in.

Stel hier je vraag