Jij hebt het beste met je kinderen voor en je wilt er alles aan doen om je kinderen te beschermen, maar het lijkt je niet te lukken. Hierdoor krijg je het gevoel dat je faalt als moeder. Jij wilt helemaal geen ruzie maken, maar je verdedigt je alleen tegen alle onwaarheden die gezegd worden.

Je hebt maar één doel en dat zijn je kinderen

Jij ziet dat zij ontzettend lijden onder de situatie en je probeert de strijd stoppen, maar het lukt je steeds maar niet. Wat jij zelf voelt, dat is niet zo belangrijk, denk je. De kinderen zijn belangrijk, want zij zijn onschuldig en de dupe ervan. Jij bent volwassen en wat jou aangedaan wordt, daar haal je je schouders over op.

Het gaat niet om jou, maar om je kinderen. Zij zijn de grote verliezers hierin. Alles wat je doet, doe je voor hen. Het enige wat je wilt is hen een goede jeugd geven en dat lijkt je maar niet te lukken. Je wilt alleen maar dat deze strijd ophoudt, dit gaat ten koste van je kinderen en dat is iets wat jou niet zint.

Je voelt je machteloos

Je hebt alles voor je kinderen over, maar je kunt je kinderen niet eens hiertegen beschermen. Je wilt ze beschermen tegen de pijn die hun vader hen aandoet. Het voelt zo onwerkelijk. Een vader hoort zijn kinderen te beschermen, ze te behoeden voor pijn en een voorbeeld te zijn. Maar dat gebeurt niet. Het is zo onnatuurlijk, het zou niet zo mogen zijn dat je je kinderen tegen hun eigen vader zou moeten beschermen.

Het gevoel te falen als moeder

Jij hebt de vader in eerste instantie zelf uitgekozen. Daarom heb je het gevoel dat je faalt als moeder. Het enige wat jij ooit gewild hebt is om je kinderen een warme en goede jeugd te geven. Maar hoe je ook je best doet, hoe hard je ook knokt voor je kinderen, dat lukt je gewoon niet. Het enige doel in jouw leven is het geluk van je kinderen, maar zij groeien op in een vechtscheiding. Dan is er maar één conclusie en dat is dat je gefaald hebt als moeder. Dat gevoel zit heel diep van binnen.

Je hebt niet gefaald

Het is heel belangrijk dat jij je realiseert dat jij niet hebt gefaald. Integendeel: jij hebt altijd je stinkende best gedaan. Je hebt als een leeuwin gevochten voor het welzijn van je kinderen en je hebt alles gedaan wat  in je macht lag. Bij jou staat het welzijn van je kinderen op de eerste plaats, dus je bent een keigoede moeder. Natuurlijk ben je niet perfect en maak je fouten, je bent een mens. Maar de intentie is en was altijd het beste voor je kinderen.

Ik kan je helpen om niet dezelfde fouten te maken die ik heb gemaakt. Ik kan je leren wat wel werkt en kan je handvatten geven om hier op een andere manier mee te gaan. Je bent niet machteloos en kunt kiezen voor gelukkig zijn.

Herken je jezelf en jouw kind in bovenstaande?

 Neem dan contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stel hier je vraag