In een vechtscheiding worden je kinderen regelmatig ingezet om te zorgen dat jij je mond houdt en niet tegen hem ingaat. Jouw ex gebruikt je kind als marionet in de strijd tegen jou. Als moeder raakt het je enorm als je kinderen worden gebruikt om jou de mond te snoeren. Je wordt gepakt op het meest dierbaarste wat je hebt. Dit maakt je ontzettend kwetsbaar en daardoor ben je een makkelijke prooi.

Dit druist tegen alles in waar jij in gelooft

Jouw liefde voor de kinderen, jouw rechtsvaardigheidsgevoel en jouw normen en waarden maken dat je het gedrag van je ex absoluut niet kunt begrijpen. Hoe kan iemand zijn eigen kind gebruiken voor zijn eigen belang in de vechtscheiding? Dit druist in tegen al jouw gevoel en alles waar jij in gelooft. Je gaat er dan ook vol vertrouwen tegenin. Maar al gauw blijkt dat de strijd alleen maar erger wordt op deze manier.

Belang van je kind bij een vechtscheiding

In een vechtscheiding kom je als moeder op voor het belang van je kinderen. Maar ondanks je goede bedoelingen help je hen niet door de strijd in stand te houden. Natuurlijk wil je je kind beschermen. Dat voelt als je plicht, als moeder zijnde. Maar het is belangrijk om te beseffen dat je hen niet kan beschermen tegen de mentale pijn door de acties van hun vader. Ook al voel jij die pijn namens je kinderen. Het enige wat je als moeder kunt doen is je kinderen weerbaar maken en je schouders ophalen om wat vader doet. (behalve natuurlijk als er onmiddellijk gevaar voor je kinderen is) Jij geeft dan het voorbeeld dat wat vader in de vechtscheiding doet niet belangrijk is en zij zullen dit voorbeeld volgen. Omgekeerd geldt dit ook: Als jij je enorm druk maakt om alles wat vader doet, dan zullen je kinderen hier ook je voorbeeld in volgen en zullen zij hier veel meer onder lijden. Het is dus van belang om dit te beseffen. Want ondanks alles, het is nog steeds hun vader. Zij houden ook van hem en zitten in een spagaat door de vechtscheiding situatie.

Jouw kind is gebaat bij rust

De reden dat je vecht is het welzijn van je kinderen, maar het welzijn van je kinderen is veel meer gebaat is bij rust en geen geruzie tussen vader en moeder. Je helpt hen het best door uit de discussie te blijven. Ga niet in op eventuele leugens en verdedig je ook niet als er naar je gewezen wordt. Ook help je je kind niet door constant naar de ander te wijzen.

Stop de strijd

Accepteer de ander zoals hij is en zorg dat jij er anders mee omgaat. Dan krijg je resultaat. Een resultaat dat hoe dan ook in het belang is van je kids. Want zij zijn het meest gebaat bij rust, zonder voortdurende ruzie tussen hun ouders. Ik weet dat jij deze strijd ook niet wilt, maar waarschijnlijk weet je niet hoe jij de vechtscheiding in je eentje zou kunnen stoppen. Ik kan je daarbij helpen! Neem contact met me op voor gratis en informatief kennismakingsgesprek.

Zit je in een vechtscheidng en wil je hulp om op de juiste manier voor je kind op te komen? Ik help je graag.

Plan daarom gerust een gratis kennismakingsgesprek in via onderstaande knop. 

.

Stel hier je vraag