Ik krijg regelmatig deze vraag gesteld.  Er zijn meerder redenen waarom ik hiervoor gekozen heb.

Ik begon met de opleiding tot kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica met het idee kinderen in vechtscheidingssituaties te helpen. Door mijn ervaring in de vechtscheiding en wat dat met mijn kinderen gedaan heeft, weet ik dat zij ontzettend hard bescherming en hulp nodig hebben. Ik wil graag als bescherming dienen voor die kinderen die het zo nodig hebben. Als moeder haar kinderen probeert te beschermen, wordt zij gezien als de ouder die de vechtscheiding mede in stand houdt.

Kindercoach voor het kind

Om die kinderen toch de bescherming te kunnen bieden die zij zo hard nodig hebben, wilde ik graag voor het kind gaan staan. Voor de rechten van het kind! Niet voor de rechten van de moeder of vader, zoals zo vaak door de advocaat of rechter wordt benadrukt. Maar echt puur voor het kind.

Toestemming van beide ouders

Ik leerde echter tijdens de opleiding dat voor het coachen van kinderen de toestemming van beide ouders nodig is. En laat dat nu vrijwel altijd een probleem zijn in een vechtscheiding. Hierdoor had ik bijna mijn droom gedeeltelijk laten varen en dacht ik eraan om maar gewoon een kindercoach voor kinderen in allerlei andere situaties te worden.

Kindercoach en vertrouwen

Het bloed kruipt echter toch waar het niet gaan kan en ik kwam in contact met Annette Weers opleidingen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd die niet alleen bij kinderen ingezet kunnen worden, maar zeker ook gericht op volwassenen. Dit heeft me zoveel vertrouwen gegeven dat ik het aandurf om volwassenen hiermee te coachen.En toen kwam toch ook weer mijn verlangen naar boven om die kinderen te kunnen helpen in een vechtscheiding situatie.

Een vechtscheiding en het kind

Het gevecht is zo hevig.  Ne narcistische ouder stelt zijn eigen belang boven het belang van kind. De andere ouder die het wel voor het belang van het kind opkomt, wordt afgeschilderd als degene die wraak wil nemen en wordt daardoor niet gehoord. Integendeel, deze ouder wordt ook door de hulpverlening in een hoek gedrukt omdat de leugens van de andere ouder geloofd worden. De ouder die wel het beste met haar kind voorheeft, wordt vaak gezien als het probleem.  Zij wordt op deze manier dan monddood gemaakt. En wie komt dan voor deze kinderen op? Precies…. Niemand!!

Maar hoe moet ik als kindercoach deze kinderen bereiken en helpen, als er vaak geen toestemming wordt gegeven?

En toen dacht ik: Als ik nu de moeder leer wat ik heb geleerd, zodat zij hun kinderen kunnen helpen? Dan bereik ik de doelgroep die het zo hard nodig heeft en worden de kinderen in ieder geval gehoord en gezien.

Maar wat er toen gebeurde, was echt ongelofelijk.

Ik kan jou als moeder niet alleen leren om je kind te helpen en te steunen.  Ik kan jou zelf ook echt helpen. Door mijn ervaring van mijn vechtscheiding, begrijp ik wat je doormaakt en hoe moeilijk het is. Wat ik geleerd heb tijdens de vechtscheiding, dat kun je niet uit boeken leren. Dat moet je zelf meegemaakt hebben. Echt zo bijzonder! Ik kan jou inzicht geven en handvatten om er anders mee om te gaan, zodat het bij jou geen 12 jaar hoeft te duren. De combinatie van mijn opleidingen en mijn ervaring zorgt voor een ontzettend mooie combinatie die jou echt kan helpen.

Win-winsituatie

Ik ben ontzettend enthousiast, omdat ik weet dat ik echt een verschil kan maken in iemands verdere leven. En niet alleen bij moeder, maar zeker ook bij de kinderen. Moeder geeft het voorbeeld en als zij er beter mee om kunnen gaan, dan leert zij dat haar kinderen dan ook. Dat is een win-winsituatie.

Ja, het is niet goedkoop, maar als je kijkt wat het je brengt, dan is het elke dubbeltje meer dan waard.

Als jij in deze situatie zit en het moeilijk hebt, dan kun ook jij:

Kiezen voor gelukkig zijn!

Herken je jezelf en jouw kind in bovenstaande?

 Neem dan contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stel hier je vraag